A nyíregyházi gazdaságban a kiváló gyümölcsleveik gyártásakor nem tesznek és nem is vesznek el semmit a gyümölcsből – ez csak természetes almalé. Semmi káros kémiai anyag, semmi adalékanyag, semmi tartósító, semmi ízfokozó – ez „csak” almalé.

2006-ban sikeresen bevezették a piacra bio-meggylével ízesített almalevüket, később a körte és szeder leveket is.

A Biofaktura Kft teljes mértékben a Hámori család tulajdonában álló vállalkozás. Családi vállalkozásként maguk gondozzák a földjeiket és a gyümölcsösöket – és teszik mindezt a legnagyobb körültekintéssel.

 

Biofaktúra - bioalmák

 

A Biofaktura nem csak a megélhetést nyújtja számukra, hanem életfilozófiát, életstílust is jelent. 17 hektár gyümölcsöst gondoznak – számos fajta almát és meggyet termesztenek, amelyeket az ízükért választottak – nem a kinézetükért. E mellett kisebb mértékben zöldség és egyéb szántóföldi növények termesztésével is foglalkoznak. Az összes földterületük ellenőrzött ökológiai művelés alatt áll és a Biokontroll Hungária minősíti termékeiket.

Gyümölcsleveiket többnyire itthon értékesítik, kisebb mennyiséget exportálnak. Rendszeresen jelen vannak a nürnbergi Biofach-on. A budapesti Foodapesten 2004-ben mind a „közönségdíjat”, mind az „Év bioterméke” díjat az ő almalevük kapta.